Iako nije prošla polovica sezone slijedi zimska stanka. Nakon 11 odigranih kola ostali smo na začelju i bez bodova. Pošto smo u ligu ušli sa začelja 3. lige ovakav je rezultat očekivan. Ipak mislili smo da nečemo bit konkurentni. Iako bez bodova, bilo je dobrih utakmica u kojima smo osjetili da možemo. Poklonili smo bodove Kingtradeu u Makarskoj. Formalno gosti su prvo i jedino vodstvo ostvarili pola minute prije kraja utakmice. Prva utakmica u kojoj smo osjetili da možemo igrat i kad protivnik povede bila je ona u Vodicama. Na kraju -5, ali moglo je bit bolje. Moglo je i protiv Krilnika. Poraz uz lošu igru od 3 gola. Slično je završilo i u Trilju, a highlight sezone bio je u Splitu protiv istoimenog domaćina. Prvo poluvrijeme -3, uz jednu izmjenu i drugog golmana. Do 45. min -10, tada nam dolazi u pomoć još pet igrača i dolazimo do -3. Uz promašen penal, kontru i na kraju dojam da je još malo potrajalo…
Bili smo bolji od Korčule 10 minuta, Jelse 25, ali na kraju ni blizu bodovima. Uz to smo od Korčule izgubili 16 razlike. Od Opuzena 15 na otvaranju sezone. Sad je jasno da je Opuzen među najboljima u ligi, ali mi smo to odigrali užasno. Solin je teško računat. Igrali smo samo da ne odgađamo. Bolji su, ali -23… I na kraju -16 od Ardija. Očekivano. Ipak, četiri teška poraza i sedam puta pet i manje razlike. Motiv za drugi dio, saznanje da možemo do bodova u ovoj konkurenciji.
U prvom dijelu najbolji strijelac bio je Domagoj Prkačin. 41 gol i jedini koji je odigrao sve utakmice. Još je 6 dvoznamenkastih: Šutalo (26), Nemedi i Majčica (25), Njavro (23), Hladilo (21) i Miloslavić (14). Može to i bolje. Šutalo i Nemedi su tradicionalno najbolji strijelci i fale njihovi golovi, ali za to bi trebalo više trenirat. Ostali su imali dosta problema s koronom, izolacijama, virozama i ozljedama. Uz pokoje putovanje ili klanje prasaca ipak previše smo bili nekompletni. Valjda će nas taj peh zaobič u drugom dijelu. Pohvale idu Vareškiću i Padovanu za porast forme (pogotovo defanzivno), generaciji 2004. za ogroman napredak, te našim kadetima koji su pokazali da možemo na njih računat već sad. Posebno pohvale golmanima. Pali su s Marsa i redovito skupljali desetak obrana po utakmici. Mario 83 obrane u 10 utakmica, Šimunović 16 u 4. Čestitke Konculu i Kristiću na prvim seniorskim golovima, a Marjanoviću i Lakiću na prvim nastupima.

Vidimo se po Novoj na treningu, a prvi vikend u veljači u Gospinu polju protiv Trogira 2.

KO GAZI…..