25.06.2022. (MOKOŠICA) – Nakon dvije godine naši mlađi juniori i kadeti su konačno odigrali turnir. Nakon dvije godine u dvoranu OŠ Mokošica se vratio rukomet. Nakon dvije godine igrali smo opet za Josipa. Krenulo je u 9 sati utakmicom RK Ardiaeia i RK Mokošice. Župljani su bili raspoloženiji i praktički cijelu utakmicu u prednosti i do pet razlike. Na kraju 18:15 za Ardi. Istaknuli su se Litrica, Šipić i Bazdan golovima te Kevo asistencijama. U nas nešto raspoloženiji Kristović sa 4 gola. Kako Ardi zapravo i nije u nas gost, u 10 su igrale ekipe koje su se po ovoj vručini vozile par sati. RK Jerkovac i RK Velež. Utakmica je bila neizvjesna i puna preokreta. Metkovci su bolje krenuli i poveli 3:2. Rođeni preuzimaju vodstvo, bježe na 7:4, ali par minuta kasnije je 7:7. Malo gol za gol, pa opet vodstvo Jerkovca 9:12. Do kraja Velež postiže pet golova, Jerkovac nijedan i završava rezultatom 14:12 za Velež. Briljiro je Hamza Kreso u redovima Veleža kao i golman Vujadinović, dok su Prlić, Šaravanja i Obradović bili najefikasniji za Jerkovac.
Uoči utakmice za 3. mjesto igrali su veterani protiv igrača rođenih 2004. godine. U prosjeku dvadesetak godina stariji veterani pod nazivom Stare kosti pokazale su se kao dosta tvrda kost za naše prvotimce pojačane Petrom Bazdanom i Marojem Purinom iz Ardija. Istina i mi smo posegnuli za jednim Ratnikom, Luka Butorac je bio ogromno pojačanje. Egzibicija je poslužila juniorima da se odmore, a nama da se sa starim suigračima i prijateljima ponovo nađemo na terenu.
Za treće mjesto su naši mladi igrali protiv Jerkovca. Bilo je gusto i napeto, gol za gol, smjene u vodstvu i tako sve do 11:11. Tada gosti prvi put bježe na dva razlike i do kraja se nismo vratili. Naravno u nas su svi dobili priliku, pa su i najmlađi odigrali u završnici utakmice te je poraz uvjerljiviji od realnog stanja, ali nije to ni bitno. Završilo je 22:17 za plave. U našim redovima najefikasniji Bošnjak, za goste Prlić i Obradović.
I konačno finale između Veleža i Ardija. Mostarci u prednosti cijelu utakmicu izuzev vodstva Župljana 0:1, a na kraju sve stane u zadnju sekundu. Pobjednički gol Veleža doslovno sa zvukom sirene. Odlična igra obje ekipe, u korektnoj prijateljskoj atmosferi i malo više sreće ovaj put za Velež. Završilo je 16:15, a za istaknut je Mirzu i Hamzu Kresa i Vujadinovića na golu kod Veleža te Zadrića, Bazdana, Keva i Litricu iz redova Ardiaeia. Lijepo rukometno prijepodne i nadamo se ponovo okupit ove godine jer imamo dosta toga za nadoknadit…